Parool x Fashion

parool_logo

Afgelopen dinsdag verscheen er een stuk in het Parool van modejournalisten Bregje Lampe en Georgette Koning, en reisjournalist Ivo Weyel. Een passioneel geschreven stuk waarin korte metten is gemaakt met een aantal Nederlandse ontwerpers.

Volgens het drietal zijn deze ontwerpers talentloze en publiciteitsgeile ontwerpers. Een voorbeeld van een quote over Judith Osborn: ‘Ze heeft geen enkel modetalent, nul smaak, en is zo creatief als een brave boekhouder.’ Ook sieraden-ontwerpster Bibi van der Velden moet het ontgelden: ‘Ze noemt haar sieraden ‘wearable works of art’ (…), maar het zijn niet anders dan op elkaar gestapelde en vastgelijmde glitterstenen gemaakt van alles wat je zoal langs de kant van de weg ziet en daar best bovenop past.’ Ook Ilja Visser en Eva Anna Hekking worden in de hoek gezet door het drietal.

Aanradertje 1e klas om dit geweldige stuk te lezen.

Advertisements

One response to “Parool x Fashion

  1. wat een treurig stuk vond ik dat.
    Komkommertijd word augurkentijd bij het Parool. Zure mensen daar. Met plaatsvervangende schaamte lees ik hoe de journalisten hun frustratie – het lijkt bijna wel jaloezie – over de blonde haren, financiele achterban of ander soort eigenschappen erbij halen om het werk van de designers naar beneden te halen. Van een lietraire krant als het Parool verwacht je toch meer… Het heeft niets meer met journalistiek te maken. Jammer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s