SLECHT GAAN OP DINSDAG

Zo nu en dan zie je een populair TV programma waar je een weerzinwekkende haat tegen voelt die de rest van het land niet schijnt te begrijpen. Een goed voorbeeld hiervan is het absurd trieste en verre van grappige programma ‘De Lama’s’.

In de 90ies was er ook zo’n programma. Ik heb het hier over de serie Zaai, een productie van de VPRO uitgezonden tijdens Villa Achterwerk. In Zaai gaat het, de naam inclusief kekke ‘Z’ om het geheel nóg grappiger te maken zegt het al, helemaal nergens over. En dat is op zich helemaal niet erg. Waar het mis ging was het accent dat de acteurs aannamen. Een heel dom boers accent wat iedereen ontzettend grappig vond. Maar zelfs dat was nog ok. Ieder z’n eigen ding.

De echte boosdoeners waren de kijkers. En dan in het bijzonder de vrouwelijke kijkers. Die vonden het namelijk en masse nodig om het accent van personage ‘Postbode Siemen’ na te doen. En toen werd het pas écht zielig.

SLECHT GAAN OP DINSDAG met een heel vies, lelijk, dom boers accentje.

Advertisements

2 responses to “SLECHT GAAN OP DINSDAG

  1. Hater! als er zo’n vrouwelijke kijker aan je plassertje hing en met een heel vies, lelijk, dom boers accentje “Ik verveel mij” zou zeggen ging je stuk, niet slecht.

    Real talk trouwens. Ik hou nog steeds van haar.

  2. Lee credits voor het feit dat je zo heerlijk niet bang bent om je gevoelens op tafel te leggen. Best wel ontroerend zelfs.

    Liefde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s