Party Facundito

facundito

Als je een merk lading wilt geven is het vrij essentieel dat je een mooi verhaal hebt. Een beetje historie zodat je hedendaagse projecten tegen een authenticiteits-meetlat kan leggen. Een markante oprichter die het bedrijf in de familie wilt houden helpt daarbij altijd.

In 1862 richtte Don Facundo Bacardi een bedrijf op. Ik mag aannemen dat je weet over welk bedrijf dat gaat. Waar Don Facundo voornamelijk met z’n arbeidsethos in de weer was verdiepte zijn kleinzoon Facundito zich ook in de crazy Latin party lifestyle. Hij organiseerde in de jaren ’30 legendarische feesten op Cuba. Eten en vatten rum in overvloed tijdens avonden die steevast op straatfeesten uitliepen waarbij allerlei muzikanten samen begonnen te werken en op straat stonden te knallen. Stukje in retrospect geluk hebben dat Els Iping niet 80 jaar eerder geboren is. Volgens de verhalen stond Facundito bekend om zijn lust voor het leven. Een soort thirties versie van Work Hard, Play KKHard dus eigenlijk.

Facundito’s winnaar van het leven mentaliteit stond aan de basis van de verandering van het B-Live concept naar Visita. Je laat muzikanten samenwerken in een kleinere en intiemere ruimte om zo de
party-sfeer op te roepen. Dan heb je als merk je hedendaagse project tegen de authenticiteits-meetlat gelegd en is het cirkeltje rond. Dat maakt Visita een interessant project, des te meer omdat Bacardi Nederland dit concept wereldwijd als enige heeft doorgevoerd.

Anyway, zo’n tekst over strategische keuzes is allemaal leuk en aardig, het gaat er natuurlijk uiteindelijk gewoon om dat er een Bacardi Visita gedropt gaat worden waarvoor ik kaarten aan jou ga weggeven. Noteer 15 Augustus alvast in je agenda. Meer info volgt.

Advertisements

3 responses to “Party Facundito

  1. Pingback: Visita x Undercurrent Spaces « It’s nice to be important, but it’s more important to be nice!

  2. Pingback: Visita x Noord Gestoord « It’s nice to be important, but it’s more important to be nice!

  3. Pingback: Wij hebben iets gevonden.. « Rassion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s