SLECHT GAAN OP DINSDAG

Er was eens een Minister van Verkeer en Waterstaat in 2000 die een intens domme beslissing maakte. We hebben het natuurlijk over de liberalisatie van de taximarkt aka het verpesten van het imago van de stad Amsterdam op nationaal en internationaal niveau.

jorritsma

Weliswaar is het een kleine genoegdoening dat de dame in kwestie inmiddels gedegradeerd is naar de Burgermeersterspositie van de meest verschrikkelijke stad van Nederland, maar dat haalt het niet bij de puinhoop die ze met deze achterlijke beslissing veroorzaakt heeft.

Afgelopen vrijdag moest ik heen en weer met de taxi naar de Arena. Heenweg 20 Euro. Terugweg 45 Euro. Even rekenen. Dat is een prijsverschil van 225%. Maar goed, een pauper moet z’n brood ook kunnen betalen dus je pakt gewoon de bon. Plus als je met een weerwoord komt heb je sowieso gezeik. Ik ging er dus verder niet op in. Een verstandige beslissing zo bleek zaterdagnacht, 4.30 uur, Leidseplein. Conflictje tussen taxichauffeur en klant. Klappen. Klant dood.

Richard van der Veen, directeur van de TCA, noemde de gebeurtenis op AT5 “buitengewoon slecht voor het imago van de taxibranche”. Ehm, kan dat imago nog slechter dan Richard?

Vervolgens komt ie met deze tegen de AT5 journalist: “Hoewel hij het nog niet helemaal zeker wist, lijkt het er volgens Van der Veen niet op dat de taxichauffeur voor TCA reed. De meeste TCA-chauffeurs mijden het Leidseplein vanwege het wangedrag van de taxi’s die daar staan. Die rijden meestal niet voor een centrale.” Newsflash Richard van der Veen: dit is not waar. Het merendeel van je chauffeurs zijn net zulke grote kkmongolen als de onafhankelijke chauffeurs.

Maar Richard had nog een statement klaar liggen: “Om het wangedrag van sommige chauffeurs in Amsterdam aan te pakken, is het volgens de TCA-directeur nodig dat de taximarkt anders wordt georganiseerd. Chauffeurs zouden volgens hem moeten zijn aangesloten bij een centrale. Als ze zich misdragen, kunnen ze dan worden geschorst.” Nou Richard van der Veen, misschien moet je dan zelf het voorbeeld stellen door een procent van 70% van je pauper-chauffeurs te schorsen.

taxi

SLECHT GAAN OP DINSDAG.

Advertisements

3 responses to “SLECHT GAAN OP DINSDAG

  1. ik durf nu ook echt niet meer zo snel met een taxi te gaan, ben ook echt te vaak getrapt in zo’n illegale gast met een vals pasje die me vervolgens het dubbele laat betalen dan wat ik normaal betaal.eikels. toch maar weer op die kut fiets stappen

  2. ja beter alleen nog maar tuk tuks en fietstaxi’s in de stad

  3. al zou ik een taxi willen, dudes weigeren me ‘s nachts gewoon op cs naar Borneo te brengen… te dichtbij.. Of het is zonder meter.. dat zijn trouwens inderdaad gewoon TCA taxis. Slim om lekker veel geld te stoppen in de promotie van Amsterdam en dan het eerste moment dat je meemaakt als toerist, de taxis op CS, te negeren.. Lekker oud Hollands de plank mis slaan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s