SLECHT GAAN OP DINSDAG

Eind augustus/begin september zie je ze altijd lopen: de nieuwe lichting. Onzekere, puberachtige meisjes uit goede en quasi-goede gezinnen die zich door hun toekomstige vriendinnen laten vernederen in de binnenstad van Amsterdam. Een jaar later draaien ze de rollen om en zijn zij het die hun toekomstige vriendinnen aan het vernederen zijn.

corpswijven

In de periode daarna kom je ze zo nu en dan in de stad tegen. Je kunt ze herkennen aan:
-Een walgelijke kledingsmaak.
-Een lichaam dat er met de dag slechter aan toe is.
-Een stem die steeds meer transformeert in niveautje vingernagels over het schoolbord.

Na een jaar of 7 maken ze hun studie af en komt het breekpunt. Een deel verloochent haar roots, zoekt een welgestelde pappie, doet voor de rest van haar leven niets meer met haar studie en verdwijnt vroegtijdig achter de geraniums. Prima! Daar heb je dus geen last meer van. Helaas is er ook een deel dat vrolijk verder gaat.

En zo kan het gebeuren dat je nietsvermoedend op zondagmiddag aan het lunchen bent en je per ongeluk achter een verschrikkelijk wijf gaat zitten. Een wijf zonder enige vorm van humor. Iets waar op zich niet eens wat mis mee is, ware het niet dat dit exemplaar er heilig van overtuigd was dat ze moppentoppers had gewonnen en het hele terras met volle teugen liet meegenieten.

Dan moet je toch kiezen. Ga je haar verzoeken om die grote muil van d’r dicht te houden of eet je je broodje op en vlucht je? Je houdt je in want je weet dat er 1 ding erger is dan luisteren naar 35 jarige ex-corpswijven.

Communiceren met 35 jarige ex-corpswijven.

En dan in het bijzonder die ene die afgelopen zondag bij Louter achter me zat en het nodig vond om bij de bediening “Bierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr” (met die R van Bert & Ernie) te bestellen, zodat ze kon bewijzen dat ze zo’n ‘gekke meid’ was.

SLECHT GAAN OP DINSDAG

Advertisements

4 responses to “SLECHT GAAN OP DINSDAG

  1. word

  2. Ik had hier een hele mooie reactie geplaatst, maar werd uit de lucht geschoten. Nu maar hopen dat Dieuwer het niet in z’n mailbox heeft gekregen.

  3. niks gekregen, jammer ben nu wel benieuwd

  4. Gijs maakte een racistische opmerking in het kader van de verkiezingen van vandaag. Zo is ie namelijk. Naar en racistisch. Daar moet je de mensen voor beschermen. Vraag maar aan China, die gaan daar ook lekker op.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s