SLECHT GAAN OP DINSDAG

minimal
Begin jaren 2000 kwam 2-Step op. Ik trok dat decadente dat er om heen hing wel en was regelmatig te vinden op Speedfreax. Toen Craig David z’n hook-up had met de Artful Dodger werd het publiek op de 2-Step feesten iets te kneusjes-met-gel-stekels-die-langs-de-kant-van-de-dansvloer-staan en was het eigenlijk binnen een jaar behoorlijk klaar met die hele scene. Voordeel daarvan is dat het zo snel camp werd dat het nu eigenlijk wel weer cult is. En dat is precies waar minimal aka de nieuwe latin-house het nodige van had kunnen leren…..

Het was op 5DaysOff in 2002 of 2003 (weet het niet meer helemaal zeker) dat Richie Hawtin een gruwelijke set draaide. Op dat moment was het de Miss Kitten electroclash die knalde dus terug gaan naar die lege early 90ies loopy house/techno klonk best verfrissend. Langzamerhand begonnen meer DJ’s het op te pikken. Ik draaide destijds ook regelmatig en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik daar best wel hard aan mee deed. De term minimal ontstond en dat was eigenlijk het begin van het einde.

Minimal werd overgenomen door 16-jarige kakkers die de Escape net waren ontgroeid en op Fruityloops zelf ook minimal aan het maken waren. Kick, hihat, snare, baslijntje klaar.

Niveau van de muziek ging zo erg omlaag dat ik mede hierdoor mijn interesse verloor in het draaien en mijn DJ carriere raakte in het slop als ware het de carriere van Brainpower.

Later werd het nog erger met het ontstaan van de minimal shuffle, een minimal variant op jumpstlye. Check hieronder hoe FolkieOldschool laat zien hoe je moet shuffelen:

Het nekschot voor minimal was de hit Heater van Samin. Je weet wel, dat irritante nummer, met die nog irritantere clip:

Deze plaat werd door de Happy Hour crew gesampled voor de ringtone van Goeiemoggel. Fucking briljant:

Afgelopen zaterdag was m’n plan om naar een illegaal feest te gaan bij het Westergasterrein. Omdat het hier een beetje lang duurde voordat ze weer nieuwe mensen naar binnen lieten besloten we om naar een andere, niet nader te noemen club te gaan. Hier was een minimal feest aan de gang.

Jezus Christus, wat was dat een afgang. Lieve minimal jongens en minimal meisjes, haal die Palestijnen sjalen nou eens voor je ogen weg! Hebben jullie nou ECHT niet door dat minimal al een paar jaar verschrikkelijk PLAYED OUT is?

Slecht gaan op dinsdag.

Advertisements

3 responses to “SLECHT GAAN OP DINSDAG

  1. Als iedereen hip zou zijn, was niemand meer hip.

  2. dat 2step feest was uiteindelijk best leuk.

  3. heb liever dat ze daar zijn dan dat ze naar dat kanker kanker, en kankerharde knalfuifje komen op lockdown…(no homo)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s